NLMS - NederLandse ModelSpoorwegen - www.nlms.info

Walthers wegenbouw systeem.

 

In dit artikel laat ik zien hoe een steentjes straat of betonnen weg gemaakt word met behulp van het Walthers straat systeem. Dit bestaat uit plastic onderdelen, verkrijgbaar in steentjes of als in beton weg dek. In dit artikel gebruik ik het steentjes weg dek.

Door op de foto's te klikken ziet U een grotere afbeelding, in een nieuw venster.

Met deze onderdelen word een weg dek segment gemaakt. Op de foto is duidelijk de ronding in het weg dek te zien. Dit is een breed, dubbel, weg dek, maar is ook enkel uit te voeren.

De politie auto is ter verduidelijking van de afmetingen bijna telkens aanwezig.

Hier de onderdelen voor een kruispunt. Een T splitsing is te maken door de onderste twee onderdelen te vervangen door gewoon recht weg dek.
Nogmaals de kruising, maar nu met weg dek segmenten.
De onderdelen welke het weg dek maken zijn op elke manier te gebruiken, zoals hier een bocht naar links.
De grijze stoep randen komen ook met in- en uit-ritten. De stoepranden zijn uiteraard van het Amerikaans type, dus die moeten voor een Nederlandse modelbaan wel aangepast worden.
Er is een uitbreiding set verkrijgbaar om straat spoor mee te maken.
Deze set bevat onderdelen om rechte rails en gebogen rails op te vullen. Deze set is speciaal gemaakt voor het rails van Atlas. Dit is in Amerika het meest voorkomende merk rails. Niet echt het mooiste maar wel redelijk geprijsd en overal in elke winkel te verkrijgen.
Behalve vulstukken voor de radiussen 15, 18 en 22 inch, bevat de set ook veel opvulstukken voor wissels. Deze passen direct in een code 83 mark 4 en een "snap" wissel, maar voor bijvoorbeeld de code 100 "snap" wissel, zoals op de foto, moeten de opvulstukken aangepast worden.

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 15 July 2012

NLMS - NederLandse ModelSpoorwegen - www.nlms.info