NLMS - NederLandse ModelSpoorwegen - www.nlms.info

Locomotieven.

 

In dit artikel omschrijf ik de locomotieven welke in Nederland bestaan, en bestaan hebben, met uitzondering van de stoom locomotieven. Tevens noteer ik de uitgebrachte Ho modellen van deze locomotieven. Niet elk model is nog in de winkel te verkrijgen. Van de modellen waar bij men zelf een locnummer moet bevestigen, heb ik geen nummer genoteerd, dit is meestal bij Roco de gewoonte. Deze tabellen zijn uiteraard niet kompleet, maar zullen regelmatig bijgewerkt worden.

De meeste modellen zijn in gelijkstroom, behalve de Marklin modellen, die zijn in wisselstroom maar kunnen eventueel omgebouwd worden naar gelijkstroom. Dit word in de tabellen aangegeven met AC. De meeste gelijkstroom modellen zijn ook in wisselstroom leverbaar, of ook eventueel om te bouwen.

De informatie die ik van anderen ontvangen en genoteerd hebt, is in een rode kleur weer gegeven. De gebruikte foto's, welke zijn voorzien van een copyright vermelding van de eigenaar, zijn met een link of e-mail naar deze website of persoon verbonden, tenzij anders omschreven.

Om de laadtijd van de tabellen redelijk te houden heb ik de locomotieven in drie categorien gesplitst.


diesel

electrisch

internationaal
Kies een categorie door op een van de foto's te klikken. (alle 3 İBeneluxrail.net)

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 15 July 2012

NLMS - NederLandse ModelSpoorwegen - www.nlms.info