NLMS - NederLandse ModelSpoorwegen - www.nlms.info

Dit gedeelte bevat mijn Video clips.

 

Welkom op het video gedeelte van mijn website. De video's die in dit gedeelte staan, en gaan komen, heb ik in verschillende categorieŽn onder verdeelt.

De door mij "on-line" geplaatste video clips, kunt U eenvoudig downloaden en afspelen.

Om deze video clips te kunnen afspelen moet U Real player of Window media player op uw computer hebben geÔnstalleerd. Klik hier om de gratis Real player te downloaden. Klik hier om de gratis Windows media player te downloaden. Indien Uw computer onder Windows werkt, dan zal de Windows media player waarschijnlijk al zijn geinstaleerd.

Video clips zijn vrij grote bestanden die soms veel tijd nodig hebben om te downloaden. Om de tijd van het downloaden niet al te lang te houden, maak ik de video clips in de regel niet groter als 5 Mb. Echter heb ik van sommige video clips ook grotere bestanden, die van een betere kwaliteit zijn. Het is aan U de keus wat U wilt zien. Indien U een snelle internet verbinding heeft raad ik U aan om de grote bestanden te downloaden.

Tevens heb ik er voor gekozen om niet een video clip te laten afspelen tijdens het downloaden, streaming, omdat niet iedereen een snelle internet verbinding heeft, wat de kwaliteit niet ten goede zal komen. Wanneer de video clip van Uw keuze is gedownload, dan speelt deze van af Uw computer direct in Realplayer of Windows media player af. Dit is een garantie dat de video clip goed afspeelt, mits Uw computer daar toe in staat is.

Alle video clips die op mijn website staan zijn origineel opgenomen met een DV (Digital Video) kwaliteit. Deze kwaliteit is beter dan dvd kwaliteit maar uiteraard niet geschikt om te downloaden omdat je dan wel een dag aan het downloaden ben. Compressie naar AVI kwaliteit (mpeg1) of DVD (mpeg2) is te doen maar ook dan worden korte video clips nog te groot om te downloaden.

Voor mijn eerste video clips heb ik gekozen voor het Realvideo format. Echter bleek dat er veel mensen zijn die de Windows media player hebben. Daarom plaats ik van af nu ook video clips speciaal voor Windows media player.

De Realvideo clips zijn gemaakt met een resolutie van 320 x 240 pixels, web server setting HTTP, en als target audience 256 K DSL/Cable. Dit heb ik als midden weg genomen om de kwaliteit redelijk te houden voor bezoekers met een minder snelle internet aansluiting.

De "medium kwaliteit" Windows media player clips zijn gemaakt met ongeveer dezelfde eigenschappen als de Realvideo clips. De "high kwaliteit" Windows media player clips zijn gemaakt met een resolutie van 720 x 480 pixels. Let op dit zijn wel grote bestanden!

Let op: de video's van CSX Acca yard zijn verplaatst naar een eigen website, csxaccayard.nlms.info

 


Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt op 15 July 2012

NLMS - NederLandse ModelSpoorwegen - www.nlms.info